Erzincan Anadolu Lisesi

WEB https://erzincanal.meb.k12.tr
Adres : BAŞBAĞLAR MAH. 1424 SK. ERZINCAN ANADOLU LISESI BLOK NO: 1E İÇ KAPI NO: 1 MERKEZ / ERZİNCAN
VİZYON : TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN TEMEL AMAÇLARININ BELİRLEDİĞİ ÖLÇÜLERDE; GEÇMİŞ İLE GELECEĞİ BÜTÜNLEŞTİREN; İKİ GÜNÜ BİRBİRİNE EŞİT OLMAYAN, DAİMA MUASIR MEDENİYETLER ÜZERİNE BİR HEDEF BELİRLEYEN, ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLI; NİTELİKLİ, DOĞRU, DÜRÜST, ARAŞTIRMACI BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
MİSYON : BİZLER(OKULUMUZ); BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE HATTA AİLELERİ VE OKUL ÇEVRESİNE BİZE YÜKLENEN GÖREV VE SORUMLULUK BİLİNCİ İLE HER KONUDA REHBER OLMAK, IŞIK SAÇMAK, ONLARI 21. YÜZYILIN BİLGİ VE TEKNOLOJİSİ İLE DONATMAK VE BİLGİLENDİRMEK; KENDİ ÇEVRESİ, VATANI, MİLLETİ VE AİLELERİ İLE BARIŞIK OLMALARINI SAĞLAMAK İÇİN VARIZ.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli
Yabancı Dil : İngilizce-Almanca
Isınma :
Pansiyon : Okulumuz bünyesinde pansiyon bulunmamaktadır.
Lojman : Sayısı:0
Servis : Özel Servis Araçları / Taşımalı Eğitim Servis Araçları
Ulaşım : 3 , 4 ve 8 nolu belediye otobüsleri ile ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Başbağlar Mahallesi Merkez Erzincan
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : 102
Sportif Etkinlikler : Badminton, Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Satranç branşlarında il ve ulusal düzeyde etkinlikler.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz öğrencilerine yönelik düzenlenen çeşitli konularda seminer ve konferans faaliyetleri.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK, TEKNOFEST
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : COMENIUS+, ERASMUS